Η «Λάμψη» του Stephen King κατακτά και την όπερα!

Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την κυκλοφορία της «Λάμψης» από τον Stanley Kubrick και η Όπερα της Μινεσότα αποφάσισε να το γιορτάσει δίνοντας στην δημοσιότητα μια σπάνια ηχογράφηση από την όπερα βασισμένη στο κλασικό μυθιστόρημα τρόμου του Stephen King που ανέβηκε το 2016.

Η όπερα, η οποία θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 5 Ιουλίου, ήταν sold-out για τις δύο εβδομάδες όταν παρουσιάστηκε στο St. Paul’s Ordway Theater. Το σενάριο της παράστασης φέρει την υπογραφή του Mark Campbell, ενώ ο Pail Moravec έγραψε την μουσική.

Αν και το έργο είναι κυρίως βασισμένο στο μυθιστόρημα του King, το Bloody Disgusting αναφέρει πως ο σεναριογράφος άντλησε ορισμένα στοιχεία από την κινηματογραφική μεταφορά του Stanley Kubrick. Το ίδιο άρθρο περιγράφει επίσης πως στην μουσικοθεατρική παραγωγή της «Λάμψης» τα φαντάσματα-ένοικοι του Overlook Hotel ήταν συνδυασμός ζωντανών ερμηνευτών και ειδικών οπτικών βίντεο εφέ.

Όσοι δεν αρκούνται μονάχα στον ήχο θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια νέα παραγωγή της όπερας στην Μινεσότα την ερχόμενη χρονιά, καθώς έχει προγραμματιστεί ένας νέος γύρος παραστάσεων της «Λάμψης» από τις 15 έως τις 23 Μαΐου 2021.

Ακούστε την όπερα της «Λάμψης»Πηγή

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *